• Jun : 30 : 2017 - SENTINTA FINALA PENTRU CARMEN MARINESCU
  • Jun : 30 : 2017 - ANUNT PRIMARIA SLATINA
  • Jun : 6 : 2017 - DIICOT “BUBUIE” inca o retea de traficanti de droguri
  • Mar : 29 : 2017 - PODUL DE PESTE OLT, ÎNCEPUT DE BIBESCU ŞI DESĂVÂRŞIT DE CAROL I
  • Jan : 8 : 2017 - ISJ OLT a decis suspendarea cursurilor in zile de 9 si 10 Ianuarie

La Piatra-Olt a început producţia de structuri uşoare, care vor fi transportate în toată lumea. În unitatea de producţie a cărei construcţii a început în vara anului trecut vor ajunge să lucreze aproximativ 500 de muncitori. În prezent, însă, forţa de muncă este adusă de la Slatina.

„S-a deschis fabrica din Piatra-Olt, lucrează de vreo lună. Acum, în primă fază, sunt câteva zeci de muncitori care vin de la Slatina, care sunt deja specializaţi. Am fost acolo, săptămâna trecută, sunt nişte condiţii de lucru şi de producţie de nivelul următor”, a declarat Tudor Udrescu, primarul din Piatra-Olt.
Inaugurarea oficială a investiţiei va avea loc în luna martie, Prolyte angajând deja şi oameni din localitate. Aceştia se specializează în sudura în argon.

„Sunt şi câţiva angajaţi de la noi. Dar cei care se angajează acum se instruiesc la Slatina, se specializează acolo. Aici lucrează în prezent angajaţi care sunt deja specializaţi”, a mai spus Udrescu.
Investiţia celor de la Prolyte se întinde pe două hectare, pe locul fostului CAP Piatra-Olt. O importantă parte a fabricii a fost construită cu finanţare europeană. Din totalul de peste 18 milioane lei, aproximativ 5,4 milioane lei reprezintă fonduri structurale, iar aproape un milion de lei vine de la Guvernul României. La Piatra-Olt se vor produce structuri uşoare din aluminiu, care sunt unice din punctul de vedere al realizării şi sunt folosite în domeniul entertainment sau industrial.

„Ca exemplu, puteţi să luaţi spectacolul Eurovision 2015, unde scena a fost compusă din structuri realizate în Slatina. Putem, iată, să spunem că Eurovisionul aparţine României, chiar dacă n-am fost pe locuri fruntaşe. Dacă vă uitaţi la spectacolele lui Andre Rieu, sunt tot produsele noastre. Asta înseamnă că Slatina este un punct foarte important pentru industria de showbussines din lume”, a spunea Mihai Hlihor, reprezentant al Grupului Prolyte Product România, la începerea construcţiei fabricii.
Capacitatea de producţie de la Piatra-Olt este a doua pe care Prolyte o deţine în judeţul Olt. Compania mai are o fabrică la Slatina, unde lucrează deja 150 de oameni.

sursa : http://gazetanoua.ro/index.php?mod=stiri&id=35996&title=Prolyte-a-inceput-productia-la-Piatra-Olt–Inaugurarea-oficiala–in-luna-martie.html

Leave a Reply


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Featured Video

SENTINTA FINALA PENTRU CARMEN...

Posted on Jun - 30 - 2017

0 Comment

ANUNT PRIMARIA SLATINA

Posted on Jun - 30 - 2017

0 Comment

DIICOT “BUBUIE” inca o...

Posted on Jun - 6 - 2017

0 Comment

PODUL DE PESTE OLT,...

Posted on Mar - 29 - 2017

0 Comment

ISJ OLT a decis...

Posted on Jan - 8 - 2017

0 Comment

DONALD TRUMP PRESEDINTELE SUA!

Posted on Nov - 8 - 2016

0 Comment

A dat gripa porcina...

Posted on Feb - 11 - 2016

0 Comment

Ceremonie de 1 Decembrie...

Posted on Nov - 29 - 2015

0 Comment

ISJ OLT a decis...

Posted on Jan - 8 - 2017

0 Comment

ONICA DUMITRU pe lista...

Posted on May - 8 - 2016

0 Comment

Twitter updates

No public Twitter messages.

Sponsors

  • Bancuri Haioase :)
  • RADIO SLATINA
  • wordpress statistics